lördag 7 maj 2011

Trädgård Tips

Plantering av trädgård


Även om bondepraktikan har funnits sedan 1818 och har varit en enorm resurs av information för alla trädgårdsodlare och jordbrukare, både konventionella eller ekologiska, finns det tillfällen när du måste använda ditt bättre vetande när du planerar och planterar en trädgård.

Bondepraktikan föreslår plantering ske genom månens faser och ger uppskattningar på datum återspeglar perioder då frost inte längre är en fara för plantering utomhus. Detta är naturligtvis bara en uppskattning.

Bondepraktikan föreslår också att ovan jord grödor planteras inte bara av hänsyn till månen, men en ny måne. Studier har visat att plantering på natten faktiskt sparar anläggningen från stressen av att inte bara bli transplanterade, men sätts ut i värmen på dagen vilket ger mer stress till den nya anläggningen vilket kan orsaka en chock och kan få plantan att vissna helt och hållet.

När efter bondepraktikan som föreslagits för plantering, så ska du se till att du följer den information som ges för din region. Bondepraktikans information är baserad på matematik som är beroende av solfläckar, tidvattenkraft åtgärder och position av planeterna.

Vid beslut om rätt tid för att plantera en ekologisk trädgård ska du ta hänsyn till de rådande väderförhållandena i ditt område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar