onsdag 11 maj 2011

Trädgård - Maskar

Hem och Trädgård

Maskar i din trädgård


Även om maskar kanske inte är de mest trevligaste man kan se i trädgården så är de faktiskt mycket bra att ha dem där. Maskar tjänar en viktig del i varje trädgård. Eftersom de äter av olika kompostkomponenter i trädgården arbetar de för att lufta rötterna i trädgården när de gräver sig fram för att hitta och äta mat. Dessa hål och tunnlar bidrar till att viktiga näringsämnen på ytan av jorden samtidigt som det hjälper med dränering. De gör det också för att ge syre till rötterna av de växter vilket är mycket viktigt för friska växter.

Maskar har den fantastiska förmågan att kunna återvinna nästan alla organiska ämnen som de äter. Genom att äta ur komposten och jorden i din ekologiska trädgård ger maskarna ger också ett bra gödselmedel. Det som maskarna utsöndrar innehåller faktiskt fem gånger mer kväve, kalium och fosfor än jord och kompost som de äter. Dessa näringsrika ämnen skapar den perfekta pH-värdet i marken.

Maskar är också en viktig föda för fåglar och andra vilda djur, som uppmuntrar djurlivet interaktion i din trädgård.

Trädgård med blommor

Både mask och daggmask tjänar olika syften i trädgården varför det är viktigt att ha båda sorterna av maskar i din trädgård.

Din lokala trädgårdsleverantör bör kunna ge dig råd om hur man skapar en miljö som lockar maskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar