fredag 27 maj 2011

Hem och Trädgård

Trädgårdstips

Trädgård tips

Trädgårdsjobb är kul, men det är kanske inte alltid så  hela tiden. För att få lite inspiration om hur du får din trädgård att sköta sig själv så får du här lite tips.

Om du tycker som jag, att det är härligt med trädgård? Att det är privatlivets gröna trädgård där vi kan vila ut efter en lång arbetsdag. För prunkande rabatter med ståtliga perenner och doftande rosor är perfekt för en trädgård.

Att ha en trädgård som är hemtrevlig och lummiga ställen för vila och förtjusande uteplatser att inta middagsmaten på. Men för att få det krävs det förstås en hel del jobb för att få det som man vill.

Och visst är trädgårdsarbete kul, med undantag för ogräsrensning, för i alla fall jag finner inget större nöje i att krypa omkring med näsan i backen och rumpan i vädret. Men vare sig man gillar att jobba sig svettig med spaden eller inte blir ändå frågan hur i hela friden allt ska hinnas med?

Hem och Trädgård
Lösningen ligger i att göra det så enkelt som möjligt och se till att trädgården sköter sig själv så mycket det går. Mycket hänger på inställningen. Först kommer insikten att det inte går att alltid vara pedantisk. I stället får man lära sig tolerera att det inte blir lika prydligt som man skulle vilja. När den insikten fallit på plats öppnas ögonen för att det finns få trädgårdsmiljöer som är lika sköna som de lätt förfallna, där ogräsen spirar mer än de egentligen borde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar