onsdag 25 maj 2011

Trädgård Tips - Ekologisk trädgård

Ekologisk trädgårdsskötsel

Ekologiska grönsaker

Ekologisk trädgårdsskötsel är bättre för miljön på så många olika sätt. Många personer förstår inte skillnaden mellan ekologiska livsmedel och vanliga livsmedel som köpts från marknaderna och hur ekologiska livsmedel är bättre överlag. Vad är skillnaden mellan ekologiska livsmedel och vanliga livsmedel? Ekologiska livsmedel erbjuder ett bra skydd för din kropp med mer näringsämnen och vitaminer från ekologisk trädgårdsskötsel. Vanliga livsmedel som kommer från marknaden har inte lika mycket skydd för din kropp eller hälsa, De har inte heller samma antal av vitaminer och näringsämnen som ekologiska livsmedel.

Med ekologiska livsmedel och att ha en ekologisk trädgård behöver du inte oroa dig i onödan att du utsätts för skadliga kemikalier i din mat. Gödselmedel och kemikalier är mycket farliga för vår hälsa vid inandning. Kemikalier kan vara skadliga för människor och djur på många sätt. Djur och barn inser inte att exponeringen för kemikalier och gödselmedel kan skada dem.

Det finns andra vägar att gå om växande livsmedel utan att använda konstgödsel och kemikalier. Det är där ekologisk trädgårdsskötsel kommer in.  Många som väljer att ekologisk trädgård följer också en grön livsstil. En grön livsstil är också ett bra sätt att bevara ett hälsosamt hem.

Ekologisk trädgårdsskötsel är bättre för miljön eftersom denna typ av trädgårdsarbete är helt enkelt snällare till jorden. Trädgårdar är planerade så att skadedjur är naturliga fiender som dras till trädgården, vilket minskar behovet av kemisk bekämpning av skadegörare. Naturliga gödselmedel som stallgödsel används kontra kemikalier och ogräs som tas om hand naturligt med produkter från naturen, som gräsklipp och tallhalm.

Ekologiska grönsaker
Dessutom bidrar ekologisk trädgårdsskötsel att familjen bli friskare och även kan spara pengar åt dem. Många personer vet inte om att äta ekologiska livsmedel så kan man bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar och sjukdomar såsom cancer. Att äta hälsosammare mat lönar sig i längden och det gör ekologiska livsmedel som hjälper till att göra världen till en bättre plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar