söndag 8 maj 2011

Trädgård Tips

Ekologisk trädgård


Frön eller plantor?


Trädgårdsplanering
Inför trädgårdsplanering med en ekologisk trädgård är det viktigt att bestämma vad för slags växter som du vill odla i din trädgård. Du kommer att behöva ta hänsyn till klimatet där du bor och vilka växter som växer bäst där. Du bör då ta dig lite tid att lära dig vilka frukter och grönsaker växer bäst från frö eller när den planteras i trädgården som en planta.

Vid plantering av plantor så minskar du steget att plantera från frö och väntan på att växten ska börja växa. Du minskar också din oro för att fröna inte kommer att börja gro. Om du inte kan hitta de plantor som du vill ha så kan du plantera dina egna frön i lådor eller små behållare innan säsongen så att de kan börja växa inomhus utan risk för frost. När dina frön sedan har grott kan du plantera ut dem till din trädgård när risken för frost är över.

Vissa växter tar inte till transplantation särskilt bra utan de kommer att behöva planteras i trädgården från frö. Vid plantering av frön är det absolut nödvändigt att så dina frön planteras vid den tidpunkt som anges på förpackningen. Vissa växter tål inte kyla medan andra kan tåla en kort köldknäpp. Därför kan vissa växter planteras ut tidigare än andra.

Trädgårdsplanering
Oavsett vilken metod för plantering du väljer att använda dig av kommer det alltid vara viktigt att förbereda jorden ordentligt före plantering av dina frön. Blanda din jord med hög kvalitet kompostblandning. Se till att dina frön och växter har de näringsämnen som de behöver för att växa.

Du måste också vara uppmärksam var du planterar dina frön. Vissa växter behöver mycket sol varje dag, medan andra behöver halvskugga för att växa.

Ekologiska grönsaker

Att göra en ekologisk trädgård kan vara en stor utmaning i början, men när dina grönsaker är planterade på rätt sätt så kommer du att kunna njuta av skörden av ditt arbete i flera månader framåt.

Läs gärna om de 10 skäl för att odla ekologiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar