tisdag 24 maj 2011

Trädgård - Växthus

Trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel i växthus kan förse dig med färska grönsaker året runt. Att bygga ett växthus behöver inte vara en chock för din plånbok. Inte heller ta upp en stor del av din trädgård.

Grönsaker
Växthus finns i många storlekar och finns i byggsatser som du kan montera själv. Efter att delarna har satts ihop är det sedan bara att börja med planteringen av grönsaker, växter och blommor.

Alla blommor och grönsaker som normalt växer utanför i din trädgård kan odlas i ett växthus. Det viktiga är att optimera det utrymme du har inne i växthuset. Inkludera lagerhyllor i det. Detta gör att du kan ha både höga och korta växter utan att de stör varandra.

När det gäller trädgårdsarbete i växthus är det viktigt att komma ihåg att utan pollination kommer grönsakerna inte att produceras. Även om de flesta grönsaker är självpollinerande så återstår det luftrörelser. Med hjälp kan du använda dig av en liten fläkt i växthuset. Om du inte har tillgång till el kan du lämna dörren öppen för en kort stund då och då för att möjliggöra att en vind kommer in i växthuset som ett stöd i pollineringen.

Med hjälp av en spaljé som hänger i taket kommer det att ge dina grönsaker som tomater och squash som kan lindas in i spaljén. Detta kommer att hålla grönsakerna från att hamna på marken.

Du kan använda ditt växthus för att få försprång på nästa år plantering eller genom att lägga in värme till i växthuset kan du odla grönsaker och blommor året runt.

Växthus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar