tisdag 17 maj 2011

Trädgård Tips - Ekologisk trädgård

Spara pengar med en ekologisk trädgård

Ekologiska grönsaker

Att ha en egen ekologisk trädgård är ett bra sätt att spara pengar för att hålla din hushållsbudget låg. Med bara lite planering är det lätt att spara genom att plantera din egen ekologiska livsmedel.

Varje trädgård som planteras på jorden kommer att behöva någon typ av bekämpning. Ekologisk trädgårdsskötsel på olika webbplatser och böcker rekommenderar alla samma sak: Rotenon med pyrethriner. En kommersiell källa för detta är en växt som kallas portlak som kan planteras så snart som möjligt för att producera detta säkra insektsmedel.

Portlak är en ettårig köttig ört med nedliggande eller ibland upprätt stjälk med blad som sitter motsatta eller strödda och de är mörkgröna och spatelformade med kort otydligt skaft. Portlak blommar i augusti till september. Blommorna är små och oskaftade som sitter enstaka eller två till tre tillsammans och är ofta omgivna av ett svepe av blad.

Till att börja med för din trädgård kan du köpa din egen rotenon med pyrethrin, men efter det att trädgårdsportlaken blommar kan du göra dina egna. Detta kan göras genom att krossa upp torkade blommor av växten och lägga till en matsked till 2 liter varmt vatten tillsammans med ett par droppar diskmedel.

Annat bekämpningsmedel som är säker för ekologisk trädgårdsskötsel och billigt att göra kan göras från vitlöksväxter och cayennepeppar. Mal några av dessa upp, blötlägg dem i mycket varmt vatten, och du kommer att ha en helt naturlig, billig bekämpningsmedel och som hjälper till att hålla din trädgård fri från fel.

Du kan också spara pengar på vattenräkningen genom att ändra dina stuprör för att ändra flödet av vatten från regn i en tunna. Du kan sedan spara pengar på dyra vattenräkningar genom att återanvända detta vatten samt njuta av de friska fördelarna med vatten som inte har behandlats med klor.

Slutligen, lär dig hur du kan njuta av dina egna ekologiska frukter och grönsaker året runt. Även konserveringsburkar kan kosta lite i början. En ekologisk trädgård innebär inte bara en hälsosammare livsstil utan också en sundare budget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar