tisdag 3 maj 2011

Trädgård Tips

10 skäl att odla ekologiskt


Ekologiska livsmedel har blivit som ett mode nu för tiden och med goda skäl. Listan över fördelarna med ekologisk odling är lång.

Nedan har nämnts 10 skäl för att du kan odla din egen ekologiska trädgård:

1. Skörda dina egna ekologiska grönsaker eliminerar faran med intag av kemikalier. Många kommersiella grönsaker och fruktodlingar använder kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel på sina anläggningar. Dessa kemikalier kan vara ett hälsoproblem för människor.

2. Du är med och hjälper miljön genom återvinning och minskar föroreningarna. Kemikalier som används för att befrukta och bli växter av skadedjur absorberas i jorden och våra vattensystem. Genom att endast använda ekologiska metoder för utfodring av växter och som går hand i hand med naturen, undanröjer du kemikalier från processen, skapar en säkrare miljö för kommande generationer.

3. Ekologiska livsmedel smakar bättre! Eftersom plantering av ekologiska livsmedel i välbalanserade jordar blir resultatet är friska plantor fulla av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för god hälsa och smak.

4. Ekologiska trädgårdar fungerar i harmoni med naturen. Genom att respektera balansen i ekosystemet, ekologiska trädgårdsmästare, vilda djur och växter för att hjälpa till att naturligt sålla bort dåliga växter.

5. Genom att odla en ekologisk trädgård bevarar du och vitaliserar jorden som annars skulle vara uttömda av sina näringsämnen.

6. Många ekologiska trädgårdar innehåller släktklenod av olika sorter av växter som annars skulle bli obefintliga. Denna förlust av många arter av frukt och grönsaker har blivit en stor miljöhänsyn. Ekologiska trädgårdsmästare strävar ofta för att bevara mångfalden i sina anläggningar.

7. Att odla dina egna grönsaker så får du mer pengar i din plånbok! Inköp certifierade av ekologiska livsmedel kan bli kostsamma. Genom att odla dessa livsmedel själv vet du inte bara exakt vad du och din familj äter.

8. Att äta vegetariskt gör dig friskare och inte bara det du äter och ser vad som växer. Att arbeta i en trädgård har visat sig lindra stress samtidigt som det gör att du kommer ut och andas frisk luft och absorberar solen.

9. Trädgårdar kan göra dig med nya vänner. Om du har haft vänner eller grannar som kommit över till dig för att ge dig ett par extra tomater från deras trädgård. Du vet att folk älskar att dela med sig av färska grönsaker och frukter. Din ekologiska trädgård kan bara göra dig till den mest populära personen i grannskapet.

10. Du kanske kommer att lära dig att laga mat! När du börjar skörda dina växter måste du hitta något sätt att ta hand om det. Därför skulle det vara ett bra  sätt att hitta nya recept att använda med dina grönsaker så du och din familj får några nya smakfulla godsaker.

Som du kan se från listan ovan så finns det många skäl med att ekologisk trädgårdsskötsel är viktig. Det största skälet att människor väljer att odla sin egen trädgård är att det är kul! Vi får skörda frukterna av vårt hårda arbete alla samtidigt veta att vi gör vår lilla del för att göra oss friskare och för att rädda vårt land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar