onsdag 6 juli 2011

Trädgård Tips - blomsterträdgård

Blomsterträdgård utan konstgödsel

Hem och Trädgård
För en del finns det inget vackrare än vårblommor i full blom i trädgården. Det är något terapeutiskt över blommor i trädgården.

Blommor verkar tilltala alla sinnen med:
  • den blommiga doften,
  • de ljusa färgerna och
  • känslan i den känsliga knopparna.
Liksom för alla vackra saker så överraskas inte dessa trädgårdar misstag. De tar tid att planera trädgården med både växter och blommor.

De underbara blomsterträdgårdarna är att det inte spelar någon roll hur stor eller liten du gör dem eller hur mycket pengar du har att spendera på dem. Du kan fortfarande designa en trädgård som inte bara hjälper dig att uttrycka din kreativitet, utan den kommer att tillåta andra att se skönheten i ditt arbete.

Samtidigt som en blomma växer i en trädgård kan det verka vara en svår uppgift till en början, När du har bestämt dig hur du vill anta utmaningen med en blomsterträdgård utan konstgödsel, då finns det några saker som du behöver göra innan du börjar skapar en perfekt bild med en organisk blomsterträdgård.

Först måste du ta reda på vilka blommor och arter som är kompatibla med klimatet. Alla växter växer inte bra överallt. När du hittar växter som frodas bra där du bor, då måste du hitta den perfekta platsen att odla dina blommor. Eftersom vissa växter behöver ganska många timmar i full sol, medan andra behöver partiell skugga för att växa till sin fulla potential. Gå till ditt bibliotek, trädgårdsspecialist eller sök på Internet till forskning av växter för att hitta den bästa platsen att plantera blommor.

Vatten är nästa steg du behöver för att ta itu med innan du planterar din blomsterträdgård. Kommer din trädgård planteras väl inom räckhåll för en brunnsborrning, sprinklersystem eller trädgårdsslang? Kommer du behöva för att dra vatten för att vattna dina växter? Det är alltid bäst att plantera dem på en plats som har lättast tillgång till vatten.

När du har fastställt den idealiska platsen för din organiska blomsterträdgård, då är ditt nästa steg att luckra jorden innan plantering. En bra marktäckning eller kompost är ett perfekt komplement till marken. Det finns också många organiska gödselmedel som finns på marknaden som kommer att hjälpa dina blommor att blomma utan att skada planeten.

Frö påse
Nästa steg är att äntligen börja plantera blomfrön och växter för att ta hand att plantera på enskilda platser där de kommer att få mest sol eller skugga, beroende på deras individuella behov. Nu måste du ta hand om och vattna dina växter dagligen för att säkerställa att den grundläggande strukturen lägger sig fint i jorden och växterna känner sig hemma.

Med lite kärlek, omsorg, tålamod och flit, då kommer du snart att ha en perfekt blomsterträdgård som du och andra kan njuta av hela våren och sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar