onsdag 18 maj 2011

Trädgård Tips - ekologisk trädgård

Hälsosam ekologisk trädgård

Ekologiska grönsaker

Om du funderar på en egen trädgård kanske du är intresserad av att veta att studier har visat att livsmedel som odlats ekologiskt har mycket fler viktiga näringsämnen och vitaminer än frukt och grönsaker som är utsatta för kemikalier under den växande process. Eftersom ekologiskt odlade livsmedel inte innehåller farliga bekämpningsmedel, konstgödsel eller kemikalier av något slag kommer dessa livsmedel inte bara smaka bättre utan de är bättre både för dig och miljön.

Ekologisk trädgårdsskötsel är också ett bra sätt att spara pengar. Eftersom konstgödsel normalt kostar mer än naturligt sätt att gödsla räddar du inte bara jorden utan sparar pengar också.

Om du planerar din trädgård innan du börjar med planteringen så kommer du att se ett grymt resultat med minimal ansträngning. Det första steget till plantering av en varierad och hälsosam ekologisk trädgård är att se till att din jord är förberedd på rätt sätt. Det är alltid en god idé att göra lite efterforskningar av markens pH-värde för grönsakerna du planerar att ha i din trädgård. Vissa frukter och grönsaker föredrar något sur ​​jord medan andra inte gör det.

Nästa steg är att förbereda din jord. En riktigt bra kompost är nyckeln till för en stor trädgård. Genom att skapa din egen kompost kan du avgöra vad som växer i din trädgårds jord.

Nu är det dags för att bestämma vilka frukter och grönsaker du vill plantera. Genom att välja växter som trivs i ditt klimat så kommer dina växter att kunna göra det möjligt för växterna att mogna till sin fulla potential.

Ekologisk trädgårdsskötsel är en konstform som kräver både tid och tålamod, men med lite engagemang kommer du att få veta att era ansträngningar belönas med en riklig skörd som kan pågå året runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar