måndag 30 maj 2011

Trädgård Tips - Trädgårdsprodukter

Hem och Trädgård

Trädgårdsprodukter som är miljövänliga


Medan de flesta av oss tycker att trädgårdsarbete är bra för miljön med att plantera våra egna trädgårdar kan det ha en negativ inverkan på jorden om vi inte tittar på vad för slags trädgårdsprodukter vi lägger ner i marken.

Till exempel är det lätt att köpa ett gödselmedel från den lokala plantskolan utan att ens tänka på de skadliga effekterna av kemikalier i gödsel kan leda till jorden, växter och trädgårdens ekosystem. Men erbjuder många produkter som är miljövänliga och kemiska gratis. Dessa trädgårdsprodukter hjälper oss att odla en trädgård som vi blir stolta över, samtidigt som det hjälper oss att minska våra koldioxidutsläpp på världen.

Det verkar vara en trend i dagens tider med ekologiska produkter och många företag svarar på denna trend genom att erbjuda miljövänliga produkter som inte existerade för bara några år sedan. Några av de gröna produkter som erbjuds idag för trädgårdsarbetare består av sådana saker som biologiskt nedbrytbar produkt av ett tunt skikt som verkar för att skydda frukt och grönsaker från ogräs och sådant som frost och vind. Den här produkten är gjord av animaliska fetter och majsstärkelse, som även kan man använda sig av till kompost.

Andra miljövänliga produkter för trädgårdsskötsel som finns på marknaden idag är krukor och korgar som är ett självklart val för den som vill  tänka på miljön genom att ta tilllvara saker och återvinna dem. Gödselmedel och myggmedel har blivit ännu mer  biologiskt nedbrytbart. Det finns även trädgårdsdekorationer som är gjorda av återvunnet material.

Med så många alternativ som finns idag så finns det ingen anledning till varför inte trädgårdsarbetare kan bli en ekologisk trädgårdsarbetare. Inte nog med att du sparar jorden, du får också allt friskare grönsaker för din familj. Det i sig bör vara en drivkraft att använda miljövänliga trädgårdsprodukter som finns på butikshyllorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar