tisdag 24 maj 2011

Trädgård Tips

När bör du odla din trädgård?


Om du bor i ett område där marken är hård, stenig, gräsbevuxen, eller full av ogräs kan det vara nödvändigt att bruka jorden flera gånger före plantering, eventuellt även på vintern om vädret tillåter. Marken som du kommer att plantera på våren bör vara mjuk och smidig så att rötterna hos växterna kan tränga ned i marken och få ett fast grepp.

Brukning är också ett hjälpmedel för att befria marken för ogräs och gräsrötter utan att tillgripa kemiska gräs och ogräsdödare. Vissa gräsrotsnivåer är mycket täta och svåra att skära igenom. I detta fall kan det behövas flera försök för om du inte får den markberedning tillräckligt djup kommer rötterna för ogräs fortsätta att växa.

Varje gång du lägger till ett gödselmedel såsom stallgödsel, bör du planera för att bruka trädgården flera gånger innan din plantering. Det har föreslagits att när du lägger gödsel som organiskt gödningsmedel bör det tilläggas och vara odlade i marken mellan 3 och 6 månader innan plantering. Detta gör att organiska gödningsmedel under den tiden behövs för att brytas ner och bli en del av jorden vilket ger näringsämnen från gödsel gott om tid att släppas ut.

Om marken som tidigare har använts som en trädgård två eller tre gånger före plantering bör det vara mer än tillräckligt. Det är naturligtvis om du lägger till gödningsmedel eller annat ämne, t.ex. matjord till trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar