tisdag 24 maj 2011

Trädgård - Frön

Frön vs plantor

Frö påse


Även den första tiden redan är förbi grobarhetsprocessen och redo att planteras ut i trädgården så finns det ingen debatt om kostnadseffektivitet för att börja med frön i din trädgård.

Frön kan ta lite längre tid för att komma igång, men du kan köpa en påse med ekologiskt utsäde för några kronor. Påsarna innehåller vanligtvis 30 till 50 frön. Om vissa frön inte gror är förlusten inte inte så stor. Att börja med plantor kan kosta betydligt mer vardera och det finns ingen garanti att de kommer att överleva efter att ha planterats ut.

Frö planta
Frön kan man börja med inomhus i särskilda behållare för att främja grobarheten. Dessa behållare kan variera i kostnad beroende på storlek, men de kan återanvändas. De omfattar fröskida som bara behöver lite vatten. Dessa fröskidor kommer efter att ha fått lite vatten att fördubblas eller tredubblas.

Det finns dock några grönsaker som inte är bra att började med dessa grobarhetsbehållare. Ett exempel kan nämnas majs. Även om de gror och stjälkarna växer, efter utplanteringen till trädgården kommer de att vissna.

Det råder ingen tvekan om att plantera frön i stället för plantor då det blir det billigaste sättet att med att börja med din trädgård.

Läs mer på Frön eller plantor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar