lördag 14 maj 2011

Trädgård Tips

Bästa platsen att gräva din trädgård

Trädgårdsplanering

Innan du fattar ditt beslut  om den exakta platsen för din trädgård ska vara någonstans så måste du ta dig tid att utvärdera ditt beslut. Ta flera jordprover för att bestämma vilket markområde som passar bäst för den typ av trädgård du vill att ha. Markens innehåll gör stor skillnad när du planterar en blomsterträdgård eller en köksträdgård.

Efter det att marken har testats och ett lämpligt område på trädgården har bestämts.Ta då hänsyn till dräneringsförmågan på den plats du har valt. Kommer det att vara där avrinning från din trädgård som orsakar problem i en annan del av trädgården? Kommer det att finnas avrinning till din trädgård? I så fall är det där avrinningen kommer? Du vill inte ha avrinningsvatten från en fabrik eller industrianläggning som förstör din trädgård eller avrinning från kemiskt behandlat jordbruksmark som kan förorena din trädgård.

Ekologiska grönsaker
Efter bestämning av vatten och avloppssituationen. Är platsen lämplig för en köksträdgård? Kan det bli sol hela dagen eller bara morgon eller eftermiddagssol? Det beror vad för slags grönsaker du planterar, men alla kräver sol och justeringar kan behöva göras för de grönsaker som inte tål den heta eftermiddagssolen.

Blommor
Om det är en blomsterträdgård du vill ha kommer dessa faktorer också att spela in. Är de näringsämnen som finns i marken som kan stödja de typer av blommor du vill ha planterat? Kommer de flesta blommorna att kräva full sol eller halvskugga? Hur är markytan som ska behålla fukten marken eller är marken sandig och inte kommer att behålla fukten?

Beslutet om den bästa platsen att gräva din trädgård kan vara komplicerat. Det kan behövas göra flera ändringar. Men om det görs på rätt sätt så kommer din trädgård frodas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar