måndag 16 maj 2011

Trädgård Tips - Kompost

Trädgårdsplanering

Kompost

Kompostering


Om du verkligen vill ha en ekologisk trädgård, måste du ha kompost. Komposten består av organiskt material såsom köksrester, gödsel, löv, gräsklipp och gräs. Dessa komponenter kommer att brytas ner efter en tid, vilket ger en mycket näringsrikt material för jorden. Genom att lägga komposten till din trädgård, så kommer det att hjälpa dig förbättra din trädgårds struktur och vattenkapacitet, attrahera positiva buggar och skapa en perfekt miljö för växterna att växa.

En komposthög kan vara mycket enkel att tillverka och kan ta lite tid. Men med lite prepareringsarbete kan du ha en vacker hög med kompost som väntar på att ge näring åt din trädgård på bara några veckor. Du måste börja med en mängd olika växt- och organiska material. Köksrester, trädgårdsavfall och gräsklipp är en utmärkt källa till kväve, medan torkat material som löv och halm kommer att ge välbehövliga koldioxid till högen.

Efter några veckor kommer du att upptäcka att din komposthög har krympt en hel del. Detta beror på att material har brutits ner och förvandlas till en rik jord som är redo att spridas ut över din trädgårdsjord. Din färdiga jorden bör lukta jordnära och smulas när den plockas upp.

Om du upptäcker att den luktar illa är det antingen att den inte får tillräckligt med syre eller så är det varit för blött. Du måste lägga till mer syre och kontrollera vattenhalten tills du har önskad konsistens innan du lägger den till din trädgård.

Det är allt som finns att skapa en mycket fördelaktig komposthög som kommer att vara redo för alla köpsugna i sommar.

TIPS!
Om du vill ha din kompost i en trälåda utomhus kan du hitta bra plankor till den på Billiga Byggvaror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar