söndag 15 maj 2011

Trädgård Tips

Trädgårdsskötsel

Trädgårdsarbete för barn


Ett underbart sätt för att barnen kan lära sig om växter är att de får en egen trädgårdslåda. Det är en aktivitet som kan göras, både inomhus och utomhus. Detta är lämplig för barn i alla åldrar. Naturligtvis kommer de yngre barnen att kräva mest tillsyn.

Trädgårdsarbete passar in i nästan alla plånböcker och grundläggande förnödenheter är verkligen ganska överkomligt.

När du väljer ut en låda för denna verksamhet, finns det flera saker att tänka på. Växter som har större rötter kommer att kräva mer dränering och behöver en låda med små hål så att vattnet kan dunsta.

Lådor som är tillverkade av förbehandlat trä bör undvikas. Det finns en möjlighet att de innehåller giftiga kemikalier som skulle kunna överföras till jorden och växterna.

Om du bestämmer dig för att göra din egen trälåda bör du använda trä såsom ceder. Det kommer inte att börja ruttna.

Om trädgårdsskötseln ska ske utomhus kan du använda gamla däck som din behållare för växterna. De fungerar mycket bra som behållare för trädgårdsskötsel och du kommer att hjälpa miljön eftersom du återvinner dem.

När man beaktar de bästa plantorna att använda för container trädgårdsskötsel, överväga att använda låga sorter. Barn är särskilt fascinerad av dessa mindre plantor som producerar små blommor och grönsaker.

Växter som trivs i sådana här trädgårdslådor är inte begränsade till: morötter, tomater, salvia, gräslök, petunior, tagetes, penséer och dvärgsolrosor.

Blommor
Trädgårdsarbete i sådana här lådor låter barnen vara kreativa och de har roligt. Samtidigt får de lära sig om naturen. Vad väntar du på? Börja detta projekt av trädgårdsarbete redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar