torsdag 5 maj 2011

Trädgård Tips

Hur man gör ett grönsaksland

Grönsaker

Även om grönsaker är enkla att fixa på tallrikar året om så är det inte alltid lätt att få fräscha grönsaker i trädgården. En plats med grönsaker i trädgården är ett trevligt sätt att odla sin sallad och andra grönsaker så att du kan njuta av en fräsch hemmagjord sallad när du vill.

Grönsakslådor är enkla att bygga och mycket billigt att sätta ihop. En grönsakslåda kan du  ha i många år där det växer främst tack vare dess portabilitet. Du kan helt enkelt flytta lådan när du  behöver det. Du kan enkelt flytta den till en solig plats eller ut i regnet och i ditt hem. Eller om du tycker att grönsakerna får för mycket sol kan du flytta lådan till en skuggigare plats.

Naturliga fiender kan även undvikas när de växer i en grönsakslåda. Du kan placera lådan utom räckhåll för sådana som t.ex. kaniner som annars kanske skulle vilja mumsa på dina grönsaker.

För att konstruera en grönsakslåda behöver du en handsåg, en planka, skruvar och en skruvmejsel. Såga brädan i två bitar på 18 cm långa och två bitar på 30 cm. Dessa fyra bitar kommer att utgöra lådans ram. Skruva fast de kortare bitarna på den långa träbiten så att de bildas som ett L. Skruva sedan fast dessa två tillsammans.

Fyll lådan med krukväxtjord men lämna ett par centimeter från lådans överkant. Tillsätt gödselmedel, fukta både jord och frön. Njut sedan av din skörd i form av fräscha grönsaker året runt när dina grönsaker börjar växa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar