måndag 20 juni 2011

Trädgård Tips - Ny trädgård

Planera en ny trädgård

Trädgård tips

Planera en ny trädgård är något som många ser fram emot att kunna göra, medan andra tycker att det är en ganska svår uppgift. Kom ihåg det finns inget "rätt sätt" för att planera en trädgård. Det finns tillräckligt med tillgängliga resurser, tusentals, som kan hjälpa dig med denna uppgift. I detta fall kommer lite forskning att räcka långt.

Det finns en mängd olika böcker om trädgårdsskötsel om det ämnesområde du kan tänka dig. Om du inte har pengar för att köpa några av dem - besök något bibliotek. Ofta kan bibliotekarien rekommendera de mest användbara titlarna.

Det finns också många webbplatser som handlar om trädgårdsarbete med relaterade videos såsom YouTube. Detta kan vara en stor hjälp när du planerar en ny trädgård. Ta dig tid att surfa runt på nätet om trädgårdsskötsel. Chansen är stor att du kommer att bli glatt överraskad över vad du hittar.

Nästa sak du bör göra är att begära frökataloger från de stora utsädesföretagen. De flesta är gratis och är fullpackade med en mängd allmän information om trädgårdsskötsel. Du har också möjlighet att surfa deras online-kataloger. Du kommer att kunna rädda ett träd i processen. Många av dessa samma leverantörer inkluderar en kupong eller rabatt kod som lätt kan lösas in med din första beställning.

Om detta är ditt första trädgård, är det en bra idé att planera saker i liten skala ... åtminstone för första året. Detta gäller särskilt om du kommer att ha begränsad tid att sköta det. Om allt går bra kan du utöka alltid och även experimentera lite nästa år.

Dessutom, om trädgårdsarbete är nytt för dig, kommer du kanske vilja överväga att plantera tomater, paprika, grön lök, gurka, gröna bönor, squash och rädisor. De är alla ganska enkla att skörda och ger normalt en riklig skörd.

Många av de ovan nämnda grönsaker är bra val för barnen som vill prova på trädgårdsarbete. Eftersom de har så lätt för att växa så garanteras nästan alltid framgång.

När man är ny med trädgårdsarbete är det lämpligast att börja med att plantera bara två eller tre olika grönsaker.

En annan sak du bör ha i åtanke när du planerar en ny trädgård är det djurliv som rör sig omkring i ditt område. Det kan vara klokt att ha ett staket runt din trädgård för att hålla borta ovälkomna djur. Det kan vara ses som en investering under det första året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar