onsdag 29 juni 2011

Trädgårds Tips - Ogräs

Kontrollera ogräs ekologiskt


Att kontrollera ogräs utan användning av kemikalier för ogräsbekämpning kan vara knepigt, men det är förvisso långt ifrån omöjligt. Det finns beprövade metoder som är effektiva i kampen mot ogräs. Tänk på följande alternativ när man ser att utkämpa ett krig mot ogräs tillväxt organiskt.

Handplockning


Handplockning är en rättfram metod som inte kräver någon förberedelse eller speciell utrustning, så du kan komma igång när du är klar. Detta är en teknik som blir enklare och effektivare med praktik. Kom ihåg, att det är viktigt att vara säker på att du drar upp tillräckligt för att få rensa roten när du drar. På så sätt bromsar du återväxten.

Ogräsrensare


Att hacka i din trädgård vid säsongens slut bidrar till att minska ogräsets tillväxt dramatiskt i början av nästa  säsong. Du kan använda en liten handhacka för att få ett bra snitt från roten under jorden i ett snabbt steg.

Tips: Circlehoe är en patenterad ogräsrenare eftersom den skär av ogräsrötterna precis som en vanlig bygel eller pendelhacka. Samtidigt luckrar den jorden.

Solarisering


Solarisering är en annan bra teknik för att använda. För att solarisera måste du åta sig att lämna din trädgård oplanterad och ganska ful i minst 6 veckor under sommaren. I slutet av våren, hacka tills allt ogräs från trädgården som du kan se. Fukta jorden lägg sedan ner en genomskinlig plast över marken ta hand och säkra kanterna för att hålla plasten på plats. Plasten måste stanna på plats för 6 veckor under vilken tid solvärmen kommer att hålla eventuella kvarvarande ogräs begravda djupt under jorden.

Hönsfoder


Försök att använda majsgluten som också är känd som hönsfoder att strö över jorden. Denna metod fungerar bara för att hindra ogräs innan det har groddar. Denna metod fungerar bäst i etablerade gräsmattor eller fleråriga trädgårdar.

En av dessa metoder är säker för att hjälpa dig att hålla ogräset i schack i din trädgård, vilket kommer att ge mer utrymme för dina växter att frodas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar