onsdag 1 juni 2011

Trädgård Tips

Enkla trädgårdstips


Att ha en trädgård är enkelt att fixa genom att använda växter som redan finns i ditt område. När det kan vara svårt med trädgårdsväxter som växer bra i ditt område. Då kan du med lite planering odla en vacker trädgård enkelt genom att använda växter som redan finns i ditt område.

Naturliga växter är redan anpassade för både landskap och klimat där de växer. De kommer inte att behöva så mycket underhåll som andra växter. Detta innebär ibland mindre vatten och lite användning av bekämpnings- och gödningsmedel. Naturliga växter kommer att frodas som de växer och kräver mycket lite uppmärksamhet för att de ska växa bra. En annan aspekt av detta är att eftersom du inte behöver använda bekämpningsmedel, vilket gör att du din del med att vara miljömedveten.

Naturliga växter hjälper till i din trädgård genom att erbjuda massor av färg och möjligheter med design. De kommer också att bli varierande i sitt utseende, som beror på klimat, temperatur och nederbörd. De naturliga växterna kommer att "följa med strömmen" och anpassa sig till plötsliga förändringar imed temperatur och andra miljöfaktorer. De kommer att vara det lättaste växterna att odla eftersom de redan är anpassade till området.

Påskliljor
När din trädgård är helt ny kan du börja med dina egna naturliga växter genom att göra efterforskningar i ditt område först. Du kan gå till någon plantskola och se vilka växter som växer bra i ditt klimat. Du kan också få en uppfattning om vad som växer genom att uppmärksamma på vad andra runt omkring dig har för växter.

Till exempel kan påskliljor och perenner komma att växa i nästan alla områden. Det är en naturlig växt som nästan är garanterat att blomma, oavsett vilka förutsättningar som gäller, eftersom de redan är vana vid olika klimat och atmosfär.

Besök gärna ditt lokala bibliotek för att läsa om trädgårdsarbete i deras tidskrifter eller surfa runt på internet för mer information om odling av växter som är naturliga i ditt område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar